Cardio Zone

Inima sanatoasa intr-un corp suplu si fara celulita, cam acesta ar putea fi un slogan perfect pentru exercitiile cardio, atat de necesare pentru sanatatea noastra, dar si pentru minunatele beneficiile corporale, mintale si emotionale pe care acest tip antrenament le asigura.

Denumirea de cardio este, evident, prescurtarea de la termenul „cardiovascular”, expresie care se referă la inimă. Exercitiile cardio stimuleaza frecventa batailor inimii si mentin pulsul ridicat pentru o anumita perioada de timp, ajutand la scaderea in greutate si nu doar atat. Antrenamentul cardiovascular poate fi catalogat si ca exercitiu aerobic, exercitiile fizice fiind combinate cu cele cardio, in categoria aceasta intrand joggingul, mersul pe bicicleta, inotul, schiatul, aerobicul si toate acele activitati care pun sangele in miscare si maresc flexibilitatea si rezistenta persoanei care se antreneaza.

Exercitiile cardio pot dura maximum o ora, insa fara nicio pauza. Acest antrenament imbunatateste sanatatea cardiovasculara, sanatatea pulmonara, combate anemia, crește imunitatea, previne artroza, reduce colesterolul, elimină stresul, ajută la scăderea în greutate, îmbunătățește memoria și reduce până și durerile menstruale.

Stii cum iti dai seama daca faci exercitiile cardio potrivite? Incearca sa vorbesti in timp ce desfasori activitatile cardio, iar daca nu iti pierzi suflul si nu ti-e greu, inseamna ca folosesti ritmul potrivit si intensitatea optima. Daca ritmul cardiac este prea mare si abia poti rosti doua vorbe, poate ca ar fi timp sa mai reduci viteza, intensitatea sau ritmul exercitiilor.

Fii un om sanatos si puternic, echipamentele nostre sportive te vor transforma intr-un invingator.